Weissbier, la cervesa blanca que donará el tret de sortida

Avui us vull parlar de la cervesa Weissbier, que en alemany significa “cervesa blanca”. I és que no podem començar la nostra producció d’una altra manera que amb aquesta cervesa suau i refrescant. De nom, Pilar de Quatre.

Se la coneix com a “cervesa blanca” degut al color groc pàl·lid que presenta, ja que esta feta amb blat maltejat pàl·lid.

Alguns mestres cervesers trien no filtrar la cervesa, de manera que els llevats es mantenen en suspensió i la seva Weissbier presenta un aspecte una mica tèrbol. Altres sí que la filtren i així la cervesa es veu més cristal·lina.

La nostra Weissbier, Pilar de Quatre, no passarà pel procés de filtrat, però serà més clara que les alemanyes per la recepta que seguiré i el mètode d’elaboració.

Els orígens de la Weissbier

Aquesta cervesa es va començar a produir a Baviera, al sud d’Alemanya, fa centenars d’anys. Al principi era tan apreciada que era gairebé exclusiva de la reialesa d’aquella regió. Però cap als anys 50 la seva producció va caure en picat.

Quan ja semblava que la Weissbier tenia els dies comptats, de forma inexplicable, la tendència dels consumidors va tornar a canviar i a partir del 1965 es va popularitzar. Des d’aleshores ha estat consumida per gran part de la població no només a Baviera, sinó a tot el món. Una tendència que es manté avui en dia.

baviera origen weissbier

L’aspecte, sabor i aroma de la weissbier

La Weissbier és d’un color molt pàl·lid i té una espuma espessa i duradora.

L’aroma d’aquesta cervesa artesana tan apreciada recorda al plàtan i al clau. Pot recordar també al pa acabat de fornejar.

Com a peculiaritat, la nostra Weissbier és d’un color més clar que la d’origen alemany i el sabor del llúpol és molt suau, gairebé imperceptible. Com ja sabeu, el llúpol és el que dóna amargor a la cervesa, i per això la Pilar de Quatre serà una cervesa poc amarga i molt refrescant. Fins i tot pot semblar una cervesa lleugerament dolça, però no per la seva pròpia dolçor, sinó per l’absència d’amargor. Ara bé, us asseguro que el seu gust és realment intens, amb un toc cítric i maltós.

Propietats i notes de cata

cata-weissbier-vilafranca

La Weissbier és una cervesa fresca de ràpida maduració. S’ha de consumir quan és jove, ja que no envelleix bé.

A l’hora de servir-la, és preferible fer-ho en gots grans, de 0,5 l.  

Com ja sabeu, les cerveses artesanes de La Castellera estan fetes amb productes totalment naturals i contenen vitamines (especialment del grup B) i minerals (potassi, fòsfor, ferro…).

A més, les cerveses de blat tenen una alta proporció d’àcids grassos essencials, com l’omega-3, molt importants per la nostra salut.

Tagged on:                 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxa l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies