Projecte La Castellera: cervesa artesana de Vilafranca

Després de molts mesos preparant el projecte La Castellera, per fi tot va agafant forma i avui puc celebrar amb vosaltres una nova fita:

Ha arribat el moment d’obrir la pàgina web i publicar el primer article al blog!

Ben vist, això és el de menys. Tot el que hi ha darrere és molt més gran i important: fer el pla d’empresa, trobar el disseny que ens representi, cercar les instal·lacions idònies, encarregar la fabricació de la maquinària, gestionar els tràmits burocràtics… Tot això m’ha portat tants mals de cap com il·lusions i satisfaccions.

Però obrir la pàgina web és una fita simbòlica. Significa que el projecte ja s’està convertint en una realitat. Significa que ja gairebé tenim aquí la nova cerveseria artesana del Penedès, La Castellera.


Situació actual i data prevista d’obertura

Us vull explicar en quin punt estem ara mateix. Estem acabant de gestionar els últims tràmits administratius que ens permetran, per fi, posar-ho tot en marxa: adequar l’espai escollit i instal·lar la maquinària, que ja ens està esperant al magatzem.

Aleshores ja estarem preparats per començar a produir la millor cervesa artesana per a tots vosaltres!

Com us deveu imaginar, el nostre calendari s’ha anat modificant durant aquests mesos; però ara sí que m’atreveixo a posar una data definitiva d’inici. L’objectiu, si tot va segons el previst, és que el dia 3 d’Octubre puguem començar a elaborar la nostra cervesa. Si això es compleix i tot funciona correctament, el primer cap de setmana de Novembre us podrem convocar a tots i totes per a fer la inauguració i tast de La Castellera. Aquestes dates no són 100% segures, però és la nostra il·lusió i compromís fer-ho possible.


Les cerveses que donaran el tret de sortida

Volem començar amb una línia de cerveses artesanes bastant bàsica, de manera que tothom pugui trobar la seva cervesa sense necessitat de ser un expert. I, poc a poc, anar elaborant cerveses més complexes per a paladars exigents.

Pilar de Quatre

pilar de quatre cervesa

Començarem amb una cervesa de blat d’estil alemany -Weissbier- que es dirà Pilar de Quatre. És una cervesa molt fàcil de beure, suau i refrescant, apte per a iniciar-se en el món de la cervesa artesanal. Si sou aficionats al món casteller sabreu que el Pilar de Quatre és el castell que s’acostuma a utilitzar per entrar a plaça i així donar el tret de sortida a la diada. Per això la nostra primera cervesa mereix aquest nom.

Pilar de Vuit

Pilar de Vuit cervesa

Al mateix temps, elaborarem una cervesa artesana una mica més exigent d’estil americà -American Wheat Ale-, que es dirà Pilar de Vuit. Aquesta cervesa és una mica més amarga que l’anterior, amb aroma afruitat, cos lleuger i el punt just d’acidesa. El seu nom, Pilar de Vuit, es deu a que aquest tipus de castell és el que acostumen a aixecar les colles quan es consoliden. Com el castell, és una cervesa de gamma extra. És imprescindible tastar-la per endinsar-vos de ple en les cerveses artesanes.

Quatre de Vuit

Quatre de Vuit cervesa

Seguidament, començarem a elaborar una Indian Pale Ale -IPA- de blat que no us deixarà indiferents. Es tracta d’una cervesa que us sorprendrà i que és perfecta per als més exigents. El nom d’aquesta cervesa serà Quatre de Vuit, però encara no us volem desvetllar la lògica que hi ha darrere…


La prioritat de La Castellera: cerveses artesanes de qualitat

Els que em coneixeu ja sabeu que porto anys preparant aquestes receptes de cervesa i moltes altres que poc a poc anirem elaborant. El meu objectiu és donar un salt a nivell de qualitat. Ara tindré l’equip per fer-ho possible, l’experiència necessària i, sobre tot, la prioritat d’escollir sempre les millors maltes i llúpols.

Vull que tothom que tasti les cerveses La Castellera gaudeixi amb cerveses úniques, d’alta qualitat i d’autor. A mesura que avancem aniré elaborant diferents estils de cervesa i cerveses de temporada; sense caure en la rutina avorrida típica de les indústries cerveseres.

Estic segur que seran moltes les cerveses d’autor que podreu anar provant en aquest llarg futur que ens espera amb La Castellera. Us hi espero!

 

 

Tagged on:                     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxa l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies