Passió per la cervesa artesana

Sempre he sigut un apassionat de la cervesa artesana. cervesa artesanaDurant molt anys vaig anar aprenent dels millors cervesers: degustava cerveses de gran qualitat i descobria els seus matissos i aromes, així com els processos d’elaboració i els secrets de cada etapa del procés.

No vaig tardar en adquirir un equip per fer la meva propia cervesa a casa. Poc a poc el vaig anar mecanitzant i fins i tot vaig fer un petit laboratori. Les cerveses que elaborava agradaven tant als meus amics i coneguts que ben aviat em va començar a rondar una idea pel cap: convertir la meva passió en un projecte professional i poder comercialitzar la meva pròpia cervesa artesana.

 

Reptes i dificultats

Vaig estar a punt de desistir en un parell d’ocasions. Fer possible aquest somni requeria molts recursos que en aquell moment no podia assumir. Però quan un estima el que fa i, sobre tot, quan creu fermament en la qualitat del seu producte, remou cel i terra per fer-ho possible.

I així va ser. El desembre del 2015 vaig prendre la decisió de tirar endavant aquest projecte costés el que costés.

Van ser uns mesos molt intensos. Primer calia aconseguir el finançament, rebre formació especialitzada al ICA i fer el pla d’empresa. Després, dissenyar el logo i les etiquetes, fer la pàgina web i contactar amb distribuidors. En l’etapa final calia buscar un espai adient on fer el procés d’elaboració en les millors condicions, encarregar la fabricació de la maquinària i superar totes les exigències administratives. No ha sigut fàcil, però la satisfacció de veure com tot va agafant forma i es fa realitat m’omple d’energia.

D’on sorgeix el nom de La Castellera?

cervesa artesana del penedès la castelleraEra la festa major de Vilafranca, el dia que se celebrava la diada de Sant Fèlix. Estava a la plaça veient els castells mentre prenia una cervesa industrial. Necessitava refrescar-me, però aquella cervesa era tan dolenta que cada glop em decepcionava.

I vaig pensar: “tan de bo pogués prendre una cervesa de qualitat en aquest moment tan especial. Seria perfecte si la gent de la plaça pogués gaudir de la meva cervesa mentre veu els castells.”

Així que en aquell precís instant, mentre la plaça vibrava d’emoció al veure descarregar el millor dels castells, vaig tenir clar que la meva cervesa s’havia de dir LA CASTELLERA. No pararia fins aconseguir que la poguéssim gaudir a la plaça veient castells.

 

L’equip d’elaboració de cervesa

Actualment disposem d’un equip que ens permet elaborar 500 litres de cervesa cada dia, i de cinc fermentadors que poden produir uns 6.000 litres mensuals.

Tenim possibilitats d’agefir més fermentadors i així poder elaborar més cervesa, però aquesta no és la nostra prioritat principal. Volem anar poc a poc i créixer segons la resposta del mercat.

Objectius i visió

Volem oferir una cervesa realment bona, natural i amb processos d’elaboració sostenibles. Per això la nostra prioritat no és produir grans quantitats de cervesa, sino cerveses de gran qualitat. Invertim tots els nostres esforços i utilitzem els millors productes amb l’objectiu de deixar fascinats a tots aquells que tastin La Castellera.

 

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxa l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies