Algunes cerveses milloren amb el temps

Igual que el vi, hi ha algunes cerveses que milloren amb el temps. El procés d’envelliment o maduració beneficia a les cerveses fortes, com per exemple una cervesa negra imperial Stout, una lambic o una barleywine. Aquestes cerveses, al llarg dels mesos van aconseguint tocs de complexitat, fet que els hi dona encara més personalitat. En canvi, no és així per a altres cerveses “normals”, que tenen una vida útil d’entre 3 i 6 mesos.

 

Cinc consells per conservar la cervesa amb èxit

Si tens a la teva disposició alguna cervesa forta i vols conservar-la durant uns quants mesos, aquí tens els 5 consells principals per fer-ho amb èxit:

 

1. Carregar-te de paciència.

Saber que tens una cervesa tan especial a casa fa difícil no caure en la temptació d’obrir-la abans de temps.

 

2. Emmagatzemar-la en posició vertical.

S’ha debatut molt sobre si les ampolles de cervesa s’han de guardar dretes o tombades. Però la majoria d’experts, entre ells els fabricants de Chimay i Riva, cerveses de renom mundial, han acabat concloent que en el cas de la cervesa sempre és millor deixar-la dreta, especialment en els casos de cerveses amb tap de suro. El suro pot deixar anar el seu propi gust i acabar empitjorant el sabor de la cervesa. Una altra raó per deixar-la en posició vertical és que, al haver menys superfície en contacte amb l’aire, la cervesa no s’oxida tant com ho faria si estigués tombada.

 

3. Guardar-la en un lloc on no hi toqui la llum.

És molt important ja que pot fer malbé la cervesa. Fins i tot hi ha un nom que defineix aquest defecte en les cerveses que han sigut afectades per la llum durant l’emmagatzematge: Skunk, o sabor a mofeta.

 

4. Guardar-la en un lloc fresc i a temperatura constant.

És un aspecte a tenir molt en compte, ja que la cervesa és molt sensible als canvis de temperatura. En general, qualsevol cervesa s’hauria de mantenir entre 15 i 7 ºC, però si volem ser més exactes, com més graduació d’alcohol tingui la cervesa, millor tolerarà una temperatura més alta, i com menys alcohol, necessitarà una temperatura més baixa. Per exemple, una cervesa fosca estarà millor entre 12 i 15 ºC. Una lambic o una LPA, entre 10 i 12 ºC; i una cervesa més lleugera, com una lager, estarà millor una mica més fresca, entre 7 i 10 ºC. Si no podeu regular la temperatura de forma tan exacta com a mínim recordeu desar-la en un lloc fresc i fosc on la temperatura sigui constant.

 

5. Consumir-la a la mateixa temperatura a la que la heu conservat.

El dia que decidiu desgustar la vostra cervesa manteniu la temperatura a la que la heu conservat (sempre que hagueu seguit les recomanacions de temperatura del punt anterior). Servir-la més freda li traurà sabor, aromes i carbonatació, i per tant no podreu gaudir del veritable sabor que heu estat esperant durant tants mesos.


Si ho heu fet bé, podreu tastar la vostra cervesa en el punt de maduresa idoni. Us asseguro que amb tot el temps que li heu dedicat i que la heu estat esperant, us sabrà tan bona que no en tindreu cap dubte: l’espera haurà merescut la pena.


 

Tagged on:         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxa l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies